Farmàcia centenària situada al barri Set Camins d'Igualada..
93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de Contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 8:30 - 20:00h Dis: 9:00 - 13:00h
Mail de contacte info@farmaciadelpilar.cat
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  Per què és important prendre’s la pressió?

Per què és important prendre’s la pressió?

La tensió o la pressió arterial és la força que exerceix la sang contra les parets de les artèries. Julián Segura, president de la Societat Espanyola d’Hipertensió-Lliga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial (Seh-*Lelha), ho explica comparant el sistema circulatori amb la lampisteria d’en una casa: “És un sistema de canonades per les quals circula un fluid i la pressió a la qual circula ha de ser l’adequat. Si la pressió augmenta per sobre d’uns nivells, les artèries que condueixen la sang comencen a sofrir un mal major i, a la llarga, aquest mal s’acaba traduint en complicacions”, indica l’especialista en Nefrologia.

Segons la Seh- Lelha, a Espanya existeixen més de 14 milions de persones amb hipertensió, la principal malaltia provocada per nivells inadequats de pressió arterial. Aquesta malaltia sol ser diagnosticada casualment, al no presentar símptomes clars, no obstant això, pot desencadenar trastorns cardiovasculars greus com l’infart de miocardi, el vessament cerebral o la insuficiència cardíaca.

Encara que l’envelliment és un dels principals factors que fa que la pressió arterial s’incrementi més del que cal, perquè les artèries s’endureixen amb l’edat tornant-se menys elàstiques, la hipertensió arterial no afecta únicament a les persones d’edat avançada. “La hipertensió arterial no és un problema sol de les persones més majors”, apunta Segura. Segons l’especialista, el sedentarisme que caracteritza a la societat occidental està provocant que cada vegada hi hagi més casos d’hipertensió a edats més primerenques, normalment associats a problemes d’obesitat i sobrepès.