Farmàcia centenària situada al barri Set Camins d'Igualada..
93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de Contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 8:30 - 20:00h Dis: 9:00 - 13:00h
Mail de contacte info@farmaciadelpilar.cat

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

És un dels més freqüents entre els homes i les dones de més de 50 anys. La majoria de vegades es desenvolupa a partir de petites lesions (pòlips) de l’interior del còlon o intestí gros, que poden acabar transformant-se en un càncer. Si es detecta a temps, és més fàcil de tractar.

El Programa s’adreça a homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una prova senzilla i còmoda a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. La majoria de vegades el càncer de còlon i recte es desenvolupa a partir de petites lesions de l’interior del budell (pòlips). El càncer en la fase més inicial i els pòlips poden sagnar de manera intermitent sense produir cap molèstia. Actualment, es diagnostiquen uns 1.800 nous casos anuals en els homes i 1.500 en les dones. Aproximadament, 13.000 homes i 14.000 dones conviuen amb un diagnòstic de càncer colorectal a Catalunya. La supervivència és més alta o més baixa segons la fase d’evolució del tumor en el moment del diagnòstic. És per aquest motiu que es va posar en marxa el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, per a detectar i diagnosticar els casos al més aviat possible i siguin més fàcils de tractar i hi hagi moltes probabilitats de curació.

En què consisteix?

Quan el Programa arribi al seu barri, rebrà a casa seva una carta juntament amb un tríptic informatiu i un llistat de farmàcies. Per participar al Programa ha de portar aquesta carta a alguna de les farmàcies del llistat perquè li donin la prova. Un cop feta la prova, s’ha de retornar a la farmàcia. Els resultats de la prova li seran comunicats per carta o per telèfon. Abans de recollir la mostra de femta, cal saber:
• No realitzar la prova si presenta hemorroides sagnants o menstruació fins que no hagin transcorregut 3 dies seguits sense pèrdues de sang.
• Evitar la contaminació de la femta amb orina.
• No és necessari estar en dejú ni seguir cap dieta abans de la realització de la prova.
• Prendre medicació no interfereix en la realització de la prova.
• No ingerir el líquid del tub. Si el líquid entra en contacte amb els ulls, la boca o la pell, esbandir amb aigua abundant i, si és necessari, consultar al metge o farmacèutic.
• Comunicar la pèrdua de la prova o qualsevol entrebanc que hagi sorgit durant la realització de la mateixa al farmacèutic.

No Hi Ha Comentaris
Publica un Comentari
Nom
E-mail
Lloc web